Startpagina   Help Inloggen Registreren  
25 April 2024, 17:15:39 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
 
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 Gepost op: 02 November 2018, 17:48:19 
Gestart door Theo de Lange - Laatste bericht door Theo de Lange
Zoals ik al aangegeven heb (zie te koop) ben ik gestopt met motorrijden en heb dit aan de penningmeester door gegeven (daarover nog geen reactie gehad)Ik wil bij deze alle vrienden en vriendinnen bedanken voor de gezellige toerriten -treffen"s - weekenden-3club"s treffen etc. etc.
                                       Houd het rubber op het asfalt en nog veel plezier!!
                                             Oja Jaap nou ben jij de oudste deelnemer

                                            Vanaf nu heb ik het lidmaatschap  opgezegd
                                                     Hartelijke groeten van
                                                     
                                                           Theo de Lange

 92 
 Gepost op: 29 September 2018, 11:37:55 
Gestart door Ronald v.d. Klooster - Laatste bericht door Ronald v.d. Klooster
Na een geweldig leuk en gezellig verrassingsweekend is iedereen weer veilig thuis gekomen!
Hoewel het weer niet echt meehielp, hebben we genoten van het heerlijke hotel Klaukenhof in Lennestadt, de mooie kamers het heerlijke eten en de gezellige BBQ met feestavond. Daar heb ik moves voorbij zien komen waar Michael Jackson nog een puntje aan kon zuigen...….De routes waren op het allerlaatste moment nog omgegooid( het weekend daarvoor nog.....) omdat Henk Put had geconstateerd dat er wel erg veel wegopbrekingen zaten in de route. Terwijl in het voorjaar, toen we de route ook al voorreden daar geen sprake van was. Zo zie je maar weer. Je kunt niet alles regelen.
We reden weg met regen en kwamen terug in de stromende regen. beetje jammer maar het heeft de pret niet mogen drukken. de verrassing dit jaar was een bezoek aan de ertsmijnen in Ramsbeck, waar we een interessante rondleiding hebben gehad in de mijn. Dus met een spartaans en gammel treintje 400 meter diep de grond in. Leuk om te zien dat alle motorrijders opeengepakt zaten in het schommelde treintje. Goed en veilig beneden aangekomen werd er ons van alles verteld over de zware omstandigheden waarin de mijnwerkers moesten werken. Boren van 28 kg die ze zo'n 6-8 uur in de handen hadden om mee te werken. Per jaar kwam men per persoon slechts 6 meter verder. Ze werden ook niet oud, slechts een jaar of 40 en stierven aan stoflongen. ook werden ze hartstikke doof van het lawaai. Het voordeel daarvan was dan wel weer dat ze het gezeur thuis niet konden horen en sliepen als een roos......De mijn bestaat maar liefst uit 14 verdiepingen ondergronds! Echt ongelofelijk. En daaronder zat dat nog een meer met maar liefst 33 miljoen liter water welke door de rots daar in sijpelt en vervolgens weer gebruikt en verwerkt wordt. Kortom het was niet alleen motorrijden maar ook nog eens educatief verantwoord. 's avonds werd er genoten of in het cafe of bij de BBQ in de speciale ruimte van gezellige muziek en de daarbij behorende drankjes en gezelligheid. Kortom: een echt leuk Ijselrijders weekend!! Nu maar eens verzinnen wat voor verrassing we volgend jaar weer kunnen verzinnen...…
Groet, de PR commissie met medewerking van Rene Joldersma.

 93 
 Gepost op: 20 September 2018, 10:49:36 
Gestart door Ronald v.d. Klooster - Laatste bericht door Henk Put PR-commissie
Zie de bijlage voor de deelname informatie.

 94 
 Gepost op: 15 September 2018, 13:06:56 
Gestart door Ronald v.d. Klooster - Laatste bericht door Ronald v.d. Klooster
Aan alle deelnemers van het verrassingsweekend 2018!!


LAATSTE UPDATE.

Graag vragen we jullie om met het volgende rekening te houden. Vertrektijd is om 9.00 uur bij de Lindeboom op ons vaste vertrekpunt. We vragen iedereen om 8.45 uur aanwezig te zijn voor een briefing. De groep is 15 personen groot en het aantal motoren is 14 stuks. Daarom gaan we, in het kader van de veiligheid rijden in 2 groepen. Te weten ; een groep die op een "normaal" tempo rijdt en een groep die liever wat vlotter door rijdt, Zodat een ieder dat tempo kan rijden waar hij zich het lekkerste bij thuis voelt. Dus graag van te voren even duidelijk aangeven( kan ter plekke), wie er in welke groep wil gaan rijden. Ik zelf( Ronald) zal de groep voor rijden met het "normale" tempo. En Henk waarschijnlijk die groep die wat vlotter wil rijden. De routes worden op dit moment( ter plekke!!) nog aangepast omdat we gemerkt hebben dat er in de rondrit voor zaterdag een 4 tal grote Baustellen zijn en een rivier doorwading( Huilen) Dus deze moet even aangepast worden.

We zullen op woensdag avond de aangepaste routes versturen en nog wat aanvullende info, die nu hier ook vermeld zijn
.Houd er rekening mee dat er in het hotel NIET gepind kan worden! Dus zorg voor contant geld in de portemonnee. Geldt ook voor de lunch e.d. Het hotel is inmiddels al betaald en de kamers allemaal geboekt. Wij zorgen voor een welkomstdrankje .De weersvoorspellingen zijn goed en we hebben er veel zin. Als jullie nou zorgen voor een volle tank aan de start en een goed humeur. Dan zijn wat ons betreft alle ingrediënten aanwezig om er weer een echt veraasiingsweekend van te maken!!


Groet, de PR commissie. Henk, Ronald, Peter en de hulp van René Joldersma!

 95 
 Gepost op: 03 Augustus 2018, 13:57:03 
Gestart door Jaap v.d. Berge - Laatste bericht door Jaap v.d. Berge
Hallo IJselrijders,

Vooruitlopend op de komende advertentie van "Oordoppen & Zo" hier even een aankondiging van hen om tijdens de komende, nog te plannen, koopdag(en) bij Motor-Oost in Rijssen een speciale aktie voor ons als IJselrijders te organiseren. Hieronder het relevante stukje uit de mail van de "Oordoppen leverancier"


Jaap van den Berge


Hallo Jaap,

Dank je wel voor je toelichting op onze vragen. We maken graag gebruik van de advertentieruimte. Bij deze melden we ons voor dit jaar aan.

Afgelopen week hebben we een bezoek gebracht bij Motor Oost. Wij zijn hier huisleverancier en hebben hier een prettige samenwerking mee. Rianne heeft ons laten weten, dat zij speciale koopdagen organiseren voor jullie. Ook voor dit jaar staat dat weer op de planning hebben we gehoord. Een definitieve datum wordt nog gepland. Ook wij zullen die dan dan aanwezig zijn met een stand.

Uiteraard willen wij voor de leden van de Ijsselrijders dan wat speciaals doen. Daarbij denken we aan een leuke aanbieding, waarbij de leden de op maat gemaakte oordoppen tegen een aanbiedingsprijs kunnen afnemen.

 96 
 Gepost op: 08 Juli 2018, 20:57:27 
Gestart door Jaap v.d. Berge - Laatste bericht door Jaap v.d. Berge
Sinds het niet meer hebben van een maandelijks clubblad krijgen de IJselrijders die een bepaalde rit NIET hebben meegereden geen enkele informatie meer over die bewuste rit.
Ook foto's die door deelnemers aan zo'n rit zijn gemaakt krijgen geen vaste plaats.

Daarom, lieve mede IJselrijders, als je foto's van zo'n rit, of in de pauze's, heb gemaakt stuur die dan naar Ronald v d Klooster en liefst met een beetje tekst, zodat een ieder kan begrijpen wat hij, of zij, op die plaatjes ziet.

Ronald is, zoals je mogelijk weet, nogal actief op Facebook en hij is bereid om die foto's, nogmaals voorzien van enig commentaar, daar te plaatsen.

Ik ga er van uit dat in het geval dat je inderdaad één of meer foto's stuurt dat het dan tevens jouw goedkeuring tot plaatsing op Facebook, of een ander medium inhoudt.

Jaap van den Berge

 97 
 Gepost op: 20 Juni 2018, 22:23:01 
Gestart door Halit Aydin - Laatste bericht door Ronald v.d. Klooster
Wat fijn dat dit zo mooi wordt uitgelegd! Ik denk dat velen hier wat aan hebben. Dank jullie wel

Gr, Ronald.

 98 
 Gepost op: 20 Juni 2018, 11:12:44 
Gestart door Halit Aydin - Laatste bericht door Halit Aydin
Routes via USB importeren van je computer

Je kunt twee soorten bestanden via USB van je computer op je TomTom Rider importeren:

GPX-bestanden - deze worden tracks nadat ze zijn geïmporteerd.
ITN-bestanden - deze worden routes nadat ze zijn geïmporteerd.
Tip: ITN-bestanden zijn TomTom's eigen reisplanbestanden. Vrienden kunnen reisplanbestanden met je delen en je kunt ITN- en GPX-bestanden downloaden via TomTom MyDrive.

Ga als volgt te werk om routes via USB te importeren:

Sluit je TomTom Rider met de meegeleverde USB-kabel aan op de computer en schakel vervolgens je TomTom Rider in.
Het scherm Aangesloten op je computer wordt geopend.

Let op: gebruik UITSLUITEND de USB-kabel die werd meegeleverd bij je TomTom Rider. Andere USB-kabels werken mogelijk niet naar behoren.

Let op: verbind de USB-kabel rechtstreeks met de computer en niet met een USB-hub of een USB-poort op het toetsenbord of de monitor.

Tip: als je het scherm Aangesloten op je computer sluit maar nog routes wilt importeren, koppel je de USB-kabel los van je computer en sluit je de kabel vervolgens weer aan.

Selecteer op je TomTom Rider Importeer routes.
Open een bestandsverkenner op je computer.
Tip: je TomTom Rider wordt altijd weergegeven als een schijfstation op de computer.

Kopieer in de bestandsverkenner de route(s) die je wilt importeren naar je TomTom Rider.
Tip: je kunt routes direct in de hoofddirectory of in de interne opslagmap plakken. Als je een geheugenkaart in je TomTom Rider hebt geplaatst, kun je je routes ook naar de SD-kaartmap kopiëren.

Selecteer OK op je TomTom Rider.
Op je TomTom Rider worden de routes getoond die je hebt gekopieerd.

Selecteer een of meerdere routes die je wilt importeren en selecteer vervolgens Importeer.
Het bericht Routes worden geïmporteerd wordt weergegeven.

Wanneer het bericht Importeren voltooid wordt weergegeven, selecteer je OK en koppel je je TomTom Rider los.
Selecteer Mijn routes in het hoofdmenu om de geïmporteerde routes en tracks weer te geven.


Routes en tracks importeren van een geheugenkaart

Je kunt twee soorten bestanden importeren van een geheugenkaart:
GPX-bestanden - deze worden tracks nadat ze zijn geïmporteerd.
ITN-bestanden - deze worden routes nadat ze zijn geïmporteerd.

ITN-bestanden zijn TomToms eigen reisplanbestanden. Andere gebruikers kunnen reisplanbestanden maken en met je delen, maar je kunt ook tools downloaden voor ITN- en GPX-bestanden, bijvoorbeeld Tyre Pro.
Ga als volgt te werk om een of meer routes en tracks van een geheugenkaart te importeren:

1. Plaats een geheugenkaart in de kaartsleuf van je TomTom Rider.
Wanneer routes worden aangetroffen, wordt dit bevestigd met een bericht.
2. Selecteer Importeer routes.
3. Selecteer een of meer routes in de lijst op je geheugenkaart om te importeren.
4. Selecteer Importeer.
 
Tip: je kunt ook in de kaartweergave een track selecteren en Deel tracks selecteren in het pop-upmenu.
Tip: als je alle routes voor export wilt selecteren of deselecteren, druk je op de pop-upmenuknop.
Tip: als je geheugenkaart niet genoeg ruimte heeft of als je kaart niet goed is geformatteerd, wordt op het scherm hulpinformatie weergegeven waarmee je het probleem kunt oplossen.

Let op: elke geëxporteerde route wordt opgeslagen als een GPX-bestand in de map TomTom Routes op je geheugenkaart.

Het bericht Tracks worden geïmporteerd wordt weergegeven. Je routes worden geïmporteerd naar je navigatiesysteem.
5. Als je een bericht ziet dat je routes zijn geïmporteerd, kun je de geheugenkaart verwijderen.
6. Selecteer Mijn routes in het hoofdmenu om de geïmporteerde routes en tracks weer te geven.

Tracks exporteren via Bluetooth

Je kunt tracks exporteren als GPX-bestanden naar een apparaat met Bluetooth en ze delen met andere gebruikers.
Ga als volgt te werk om een of meer tracks te exporteren:
1. Schakel Bluetooth in op het apparaat waarnaar je de tracks wilt exporteren. Zorg ervoor dat je apparaat vindbaar is.
2. Selecteer Mijn routes in het hoofdmenu. Bluetooth is ingeschakeld op je Rider.
3. Druk op de pop-upmenuknop en selecteer vervolgens Deel tracks.
4. Selecteer een of meer tracks in je lijst om te exporteren.
5. Selecteer Deel en vervolgens Verzend via Bluetooth.
6. Selecteer het apparaat waar je de tracks naartoe wilt exporteren in de lijst met apparaten.
7. Selecteer Verzend.
8. Selecteer Accepteer op het ontvangende apparaat.
Je ziet de melding Routes worden gedeeld terwijl de tracks worden geëxporteerd.
9. Als je een melding ziet dat je routes zijn geëxporteerd, kunnen de tracks op het ontvangende apparaat worden gedeeld met andere motorrijders.
Routes en tracks importeren via Bluetooth
Je kunt twee soorten bestanden van een apparaat met Bluetooth importeren naar je TomTom Rider:
GPX-bestanden - deze worden tracks nadat ze zijn geïmporteerd.
ITN-bestanden - deze worden routes nadat ze zijn geïmporteerd.

Ga als volgt te werk om een of meer routes en tracks te importeren:

1. Selecteer Mijn routes in het hoofdmenu. Bluetooth is ingeschakeld op je Rider.
2. Schakel Bluetooth in op het apparaat waarvan je de tracks wilt importeren.
3. Gebruik een bestandsbeheerapp op het apparaat om de track- of routebestanden te vinden.
4. Selecteer het bestand of de bestanden die je wilt versturen en deel ze via Bluetooth.

Tip: je kunt ook, als in de kaartweergave een track wordt getoond, de track selecteren en dan Deel track selecteren in het pop-upmenu.
Let op: je kunt op dit moment alleen tracks exporteren uit je Rider.
Tip: als je alle routes voor export wilt selecteren of deselecteren, druk je op de pop-upmenuknop.
Tip: als er niet genoeg ruimte is op het ontvangende apparaat, wordt op het scherm hulpin- formatie weergegeven waarmee je het probleem kunt oplossen.
Let op: elke geëxporteerde route wordt opgeslagen als een GPX-bestand in de map Bluetooth op het ontvangende apparaat.
Tip: ITN-bestanden zijn TomTom's eigen reisplanbestanden. Vrienden kunnen reisplanbestand- en met je delen of je kunt ITN- en GPX-bestanden downloaden uit Tyre Pro.


Let op: de procedure voor het delen van bestanden kan per apparaat verschillen.
Let op: bepaalde Android-apparaten bieden geen ondersteuning voor het delen van GPX- en ITN-bestanden via Bluetooth zonder gebruik van een speciale app voor het delen via Bluetooth. Deze apps zijn beschikbaar in Google Play.
5. Selecteer je TomTom Rider uit de lijst van beschikbare apparaten.
6. Selecteer Accepteer op je Rider om de tracks via Bluetooth te accepteren.
De tracks worden ontvangen en geïmporteerd.
7. Selecteer OK.
Je geïmporteerde routes en tracks worden weergegeven in Mijn routes.

Zie onderstaande informatie en video.

https://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/20585/~/track-of-routes-overzetten-naar-je-tomtom-rider

of

https://www.youtube.com/watch?v=BA3kcG45i3I

of mrgps methode - tomtom rider

https://www.youtube.com/watch?v=2IOILi4cD-o

 99 
 Gepost op: 20 Juni 2018, 11:02:24 
Gestart door Halit Aydin - Laatste bericht door Halit Aydin
Track importeren als route in Zumo

De motorclub stelt de laatste tijd de GPS-bestanden ter beschikking met de routes en de track (spoor).

We doen onze best om de routes zo goed mogelijk beschikbaar te stellen.
Dit houdt in dat ze van voldoende routepunten (viapunten) zijn voorzien, zodat bij
herberekenen in BaseCamp, met de “snelste tijd” en de “korste afstand” de route hetzelfde blijft.

Tevens doen wij dit op het meeste recente kaartmateriaal. Dit is een probleem.
De Zumo 220, 550 en 660 werken met City Navigator NT-kaarten.
De Zumo 340, 350, 390, 590 en  595 met City Navigator NTU-kaarten.
Voor de NT-kaart wordt 2x per jaar een update beschikbaar gesteld en voor de NTU-kaart 4x per jaar.
Het kan dus zijn dat de beschikbaar gestelde routes, dus niet helemaal aansluiten op een ieders kaartmateriaal. Zeker als iemand verouderd kaartmateriaal heeft.

Om te zorgen dat iedereen de juiste route op zijn Zumo heeft staan, kan men de track (spoor) als route te rijden.
Een track (spoor) een zeer gedetailleerd aantal punten (GPS- coördinaten), die de route
bepalen en zijn onafhankelijk van de kaart.
Bij het importeren van de track, rekent de Zumo de route uit. Deze zal de gedetailleerde trackpunten volgen.

LET OP:
De route in de Zumo heeft alleen een begin- en eindpunt.
AUTOMATISCH HERBEREKEN in de Zumo UITSCHAKELEN.
Als deze op automatisch staat, dan zal bij afwijking van de route, de kortste of de snelste weg naar het eindpunt worden genomen.
Voordeel is dat er geen via-punten in de route meer zitten. Zeker voor de Zumo 340, 350, 390, 590 en 595, omdat men dan ook geen last meer heeft van “harde” en “zachte” via-punten.

De Zumo 210 en 220 heeft NIET de mogelijkheid om een track als route te rijden.

1. Garmin Zumo 550 en 660:
• Zorg dat de track (spoor) op de Zumo staat.
  Dat kan door met BaseCamp of MapSource de track naar het apparaat te zenden.
  Ook is het mogelijk om op de Zumo onder de map Garmin/GPX een gpx-bestand te
  zetten waar de track in staat.
• Schakel de Zumo in.
• Kies voor het “steeksleuteltje” (extra).
• Kies voor “mijn gegevens”.
• Kies voor “Importeer gegevens”.
• Kies voor “Triplogs”.
• Vink de betreffende track (spoor) aan in kies voor “Importeer”.
• Het apparaat gaat nu rekenen…….
• Als de gegevens zijn geïmporteerd ga dan terug naar het startscherm.
• Kies “Waarheen” of het “steeksleuteltje” (extra).
• Kies voor “Routes” of “Aangep. routes”.
• Kies de route en druk op “Ga”.

2. Garmin Zumo 340, 350, 390, 590 en 595:
• Zorg dat de track (spoor) op de Zumo staat.
  Dat kan door met BaseCamp of MapSource de track naar het apparaat te zenden.
  Ook is het mogelijk om op de Zumo onder de map Garmin/GPX een gpx-bestand te
  zetten waar de track in staat.
• Schakel de Zumo in.
• Kies voor “Apps” of “Toepassingen”.
• Kies voor “Sporen”.
• Vink de betreffende track (spoor) aan.
• Kies linksboven het “steeksleuteltje” of het blokje.
• Kies voor “Converteer naar reis” en kies vervolgens “Begin tot Einde”.
• Vervolgens komt een scherm waarop de naam kan worden veranderd, dit kan maar je
  kunt ook direct op “OK” drukken..
• Het apparaat gaat nu rekenen…….
• Als de gegevens zijn geïmporteerd ga dan terug naar het startscherm.
• Kies voor “Apps” of “Toepassingen”.
• Kies voor “Reisplanner”.
Kies de route en druk op “Ga”.

Windows (Verkenner)
Sluit je GPS aan op je PC
Kopieer het bestandje ‘Koekstadroute-track.gpx' in de map GPX van je GPS apparaat.
Koppel je GPS af van je PC.
Start je GPS op.

Mac (Finder)
Sluit je GPS aan op je Mac.
Kopieer het bestandje ‘Koekstadroute-track.gpx' in de map GPX van je GPS apparaat.
Koppel je GPS af van je Mac.
Start je GPS op.

YouTube instructie video.

Er is een instructie video op YouTube van Hans Vaessen / Mr. GPS waarin e.e.a. wordt bevestigd en getoond, in deze video aan de hand van BaseCamp en een Zumo 350 maar het principe is op bijna alle ZUMO’s en BMW navigators van toepassing:

https://www.youtube.com/watch?v=AtS3UV5moCg&list=UU3t6o7CjbWT48zoQGkl1sxw

 100 
 Gepost op: 05 Juni 2018, 12:37:19 
Gestart door René - Laatste bericht door René
Sinds kort hebben we een nieuwe adverteerder met een passie voor Italiaanse motoren en zij stellen ons graag in de gelegenheid om daar iets van te proeven. Op woensdagavond 13 juni hebben we een woensdagavondrit gepland staan met daarin een bezoekje aan deze zaak. Als je wilt kun je dan één van de beschikbaar gestelde Ducati's meenemen om de rest van de rit zo'n italiaans geval eens aan de tand te voelen. Hoeft niet, mag wel. Beschikbaar zijn onder anderen: Multistrada 950 en 1260, Monster 797 en 821, Scrambler en Supersport.

Ooit willen weten waarom één van jullie leden altijd zo'n big smile in z'n helm wringt? Vind het uit op woendag de 13e!

Meer info vind je in de toerkalender.

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!